Mihajlovićeva devojčicama: Snaga je u vama, možete da budete što god poželite

Zorana Mihajlović poručuje devojčicama da je snaga u njihovim rukama da se izbore za ono što žele.

"Danas kada ceo svet obeležava njihov dan, moja poruka svim devojčicama u Srbiji je da su moć i snaga u njihovim rukama da se izbore za ono što žele u životu. Sve dok u vama, drage devojčice, titra i najmanja iskra za ciljem kojem stremite, imate šansu da ostvarite sve što hoćete! Pre svega, posvetite se obrazovanju, jer ono vam daje snagu da se izborite za mesto koje vam pripada", poručila je Mihajlovićeva.

Istakla je da su svi svesni problema sa kojima se devojčice susreću, od diskriminacije u obrazovanju i zdravstvenoj zaštiti, preko ranih brakova, do vršnjačkog nasilja, i da svako odgovorno društvo na rešavanju tih problema radi svakodnevno, ali da danas treba da slavimo sve devojke i devojčice koje svojim primerom pokazuju da mogu da se izbore sa izazovima sredine.

"Ne postoji nijedan objektivan razlog da se ne ostvarite u onome što vas interesuje, bilo da je reč o nauci, sportu, umetnosti, politici… Osvrnite se oko sebe i videćete sjajne mlade devojke koje su najbolje u matematici, informacionim tehnologijama, sportu, muzici… Školujte se, jer znanje je moć koju vam niko ne može oduzeti", poručila im je Mihajlovićeva.

Pozvala ih je da ih da ne dozvole sebi da ih išta i iko obeshrabi ka ostvarivanju onoga što žele.

"I svaki put kada čujete: Ti to ne možeš i ne umeš, ti si devojčica, nije to za tebe. Umesto da vas to obeshrabri i uspori, neka vam bude vetar u leđa i podstrek da dokažete da i te kako možete sve!", rekla je potpredsednica Vlade.

Dodala je da će uvek biti tu da podrži devojčice i mlade žene i da se u svom radu svakodnevno bori da društvo prepozna vrednost i snagu devojčica i žena.

"Ako želimo da živimo u modernom i razvijenom društvu, onda moramo da pružimo jednake šanse svima – da se obrazuju, rastu i razvijaju. Nema prepreka i izgovora ako želimo bolju budućnost za svoju decu", zaključila je Mihajlovićeva, saopštio je Kabinet potpredsednica Vlade.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike