Matematička gimnazija slavi svoj dan, spremaju se i za Singapur

Matematičkim jezikom rečeno: škola ima 560 đaka, u proteklih godinu dana osvojili su 91 medalju na međunarodnim takmičenjima širom sveta iz matematike, fizike, informatike, hemije.

Učenici su višestruko talentovani. Tako su oni koje interesuje novinarstvo, okupljeni oko školske televizije. Često i volontiraju na takmičenjima koje organizuje gimnazija.

"Prioriteti su da nastava bude na njavišem mogućem nivou, da dodatnu nastavu podignemo na još jedan viši nivo.Da imamo još bolje rezultate nego što smo ih imali u prethodnoj godini, Uvek sanjamo velike snove. Koliko god da suovi rezultati bili dobri mi se uvek nadamo da će godina pred nama doneti još bolje rezultate", kaže Mirjana Katić, direktor Matematičke gimnazije.

Učenice Matematičke gimnazije predstavljaće Srbiju na Drugoj ženskoj evropskoj olimpijadi iz informatike.

"To je prvo veliko takmičenje koje nas očekuje. Takođe, prvi put ćemo učestvovati na međunarodnom takmičenju u Singapuru u novembru, kao što su nas obradovali u prethodnoj", kaže Mirjana Katić.

Mnogi nekadašnji đaci vraćaju se školi kao profesori. U gimnaziji se nadaju da će jednog dana dobiti i dom za ove talentovane učenike, kako bi im omogućili još bolje uslove za školovanje.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike