Majka Ane Volš upoznata sa razgovorima MSP-a sa američkim tužilaštvom

U Ministarstvu spoljnih poslova navode da je konzul Srbije u Njujorku predstavnici nadležnog tužilaštva predočio mogućnost da se sve informacije daju konzulu kako bi iste u formi poverljivog dokumenta bile dostavljene MSP-u radi upoznavanja Milanke Ljubičić i da se Ljubičićeva o tome izrazila afirmativno.

Kako objašnjavaju, Ljubičićevu su detaljno upoznali sa razgovorima sa pomoćnicom okružnog javnog tužioca okruga Norfolk Lin Belend, koja je nadležna za slučaj Ane Volš, te s tim u vezi mogućim organizovanjem konferencijskog razgovora sa Aninom sestrom, Aleksandrom Dimitrijević, Milankom Ljubičić i predstavnikom nadležnog javnog tužioca.

Kako dodaju, Ljubičićeva je potvrdila da je od kćerke Aleksandre Dimitrijević dobila informaciju o mogućnosti organizovanja konferencijskog razgovora, ali da ima "osećaj nelagode i nesigurnosti" za takvu vrstu komunikacije.

"Sa naše strane, uz iskazano razumevanje za unapred navedenu nelagodu, ukazano je da je konzul Generalnog konzulata Srbije u Njujorku pomoćniku okružnog javnog tužioca Lin Belend predočio mogućnost da se sve informacije o do sada sprovedenoj istrazi, u slučaju ubistva Ane Volš, u neposrednoj komunikaciji sa tužilaštvom daju konzulu kako bi iste u formi poverljivog dokumenta bile dostavljene MSP-u radi upoznavanja Milanke Ljubičić", navode u ministarstvu.

Takođe, kako dodaju, preneto je da je ovakvu opciju prihvatila Lin Belend u slučaju da održavanje konferencijskog razgovora ne bude uspešno.

Kako saznaje Tanjug, Ljubičićeva se u vezi sa mogućnošću pribavljanja svih informacija, posredstvom generalnog konzulata Srbije u Njujorku, odnosno MSP-a, izrazila apsolutno afirmativno, te molila da se o njenoj volji upoznaju nadležni američki organi, potvrdivši da je i sama saglasna da se sve tako dobijene poverljive informacije koriste isključivo za njene potrebe.

Kako se dodaje, Ljubičićeva je naglasila da bi ona više volela da se sa svim informacijama o istražnom postupkom u slučaju njene ćerke Ane Volš upozna posredstvom MSP nego putem konferencijskog razgovora.

Pojedini beogradski mediji objavili su da je Milanka Ljubičić, koja se Ministarstvu obratila u petak i zatražila informacije od američkih institucija o slučaju njene kćerke, rekla da i dalje čeka zvanične rezultate iz Ministarstva spoljnih poslova kako bi saznala šta se dogodilo njenoj kćerci.

Ljubičićeva je tada potpisala zahtev za pribavljanje zvaničinog izveštaja o nestanku njene ćerke u SAD i svih potrebnih dokumenata u vezi s tim slučajem, koji je Ministarstvo po hitnom postupku uputilo Generalnom konzulatu Srbije u Njujorku na dalje postupanje.

Ana Volš nestala je 1. januara rano ujutru kada je trebalo da ode na bostonski aerodrom Logan i odatle otputuje u Vašington zbog posla. Njen nestanak prijavio je suprug Brajan Volš tri dana kasnije.

Brajan Volš je 18. januara zvanično optužen da je ubio i raskomadao telo supruge Ane.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike