Krkobabić: Ljudi, odoše nam ljudi

"Ljudi, odoše nam ljudi", poručio je Milan Krkobabić i podsetio da se od 24.000 ljudi u opštini Despotovac, sredini koja je sa dobrom infrastrukturom i uslovima života, gotovo 10.000 iselilo.

Na sastanku održanom u Despotovcu, Krkobabić je sa svojim saradnicima predstavio ovogodišnji Program sprovođenja mera ravnomernog regionalnog razvoja, pre svega podsticanjem i obnovom zadrugarstva i podsetio da je od početka projekta "500 zadruga u 500 sela" formirana čak 361 zadruga, što je, smatra, jasan pokazatelj uspeha koji je projekat doživeo, vrativši na pravi način udruživanje u Srbiju.

Radnom sastanku na tremu zadrugarstva prisustvovali su Predsednik Odbora za selo SANU Dragan Škorić, član tog Odbora Zoran Keserović, agroekonomski analitičar Branislav Gulan, predsednik Zadružnog saveza Srbije Nikola Mihailović, rukovodstvo opštine, predstavnici opštinskih službi za poljoprivredu, kao i direktori i članovi zadruga Pomoravlja.

Predsednik opštine Despotovac Nikola Nikolić rekao je da će lokalna samouprava nastaviti da izdvaja značajna sredstva za poljoprivredu, ali da su svesni svih problema sa kojima se proizvođači suočavaju i da će aktivno učestvovati u svim projektima koje država uz pomoć nauke i struke realizuje.

Akademik Škorić je pozvao ljude sa sela da se bave proizvodnjom već prepoznatljivih proizvoda, svojstvenih geografskim područjima sa kojih dolaze. 

"Da napravimo programe i projekte kojima će Srbija postati ponos Balkana i konkurentna sa velikim svetskim ekonomijama", pozvao je Škorić.

Nakon sastanka ministar je sa svojim saradnicima posetio domaćinstvo u selu Lipovica koje ima 10 hektara pod voćem, savremenu intenzivnu proizvodnju i sopstvenu hladnjaču. 

Ministar je svoju posetu Pomoravskom okrugu završio obilaskom manastira Manasija.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike