Ko bespravno seče drveće po Beogradu

Slika breze visoke osam metara koju je neko isekao verovatno motornom testerom, svakoga uznemiri. Nisu, nažalost, takvi incidenti retki, kažu u gradskom "Zelenilu".

Desetogodišnje lipe, na samo nekoliko stotina metara dalje, presečene napola, po svemu sudeći, motornom testerom.

"Šteta je načinjena u petak uveče, mi smo svakako pisali prijavu protiv nepoznatog počinioca i tu prijavu smo prosledili policiji na dalje postupanje. U pitanju su sadnice koje su stare između sedam i deset godina, a posađene su pre tri godine", navodi Gordana Miljojković iz JKP "Zelenilo Beograd".

Materijalna šteta veća je od 200.000 dinara, ali je u ovom slučaju to manje važno. Inače, samo prošle godine šteta na javnim zelenim površinama procenjena je na oko 12.000.000 dinara.

"Štete na biljnom materijalu su bile dosta česte. Bespravno je isečeno oko 140 stabala, 50 stabala je na neki način oštećeno, a 32 sadnice su nam ukradene. Za iznos te načinjene štete mogli smo da izgradimo tri dečja igrališta ili šest sportskih terena ili recimo pet pet-zona", navodi Gordana Miljojković iz JKP "Zelenilo Beograd".

Na Novom Beogradu, pre nekoliko dana bespravno je isečena breza visoka osam metara. I u tom slučaju je podneta prekršajna prijava protiv N. N. lica.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар