Kisićeva: Prošle godine više od 5.200 radnika radilo u „sivoj“ zoni

Predsedavajuća Socijalno-ekonomskog saveta Darija Kisić čestitala je radnicima u Srbiji predstojeći 1. maj, Međunarodni praznik rada, sa uverenjem da će se u narednom periodu zajedničkim snagama poboljšavati uslovi rada i socijalno-ekonomski status svih građana, saopštilo je Ministarstvo za rad.

Rekla je da je sednica Socijalno-ekonomskog saveta, kao i sve dosadašnje, bila produktivna i da je to prilika da se i pored nekada različitih mišljenja u okviru tog tela postigne dogovor i nađe zajednički jezik, jer je svima isti interes – unapređenje uslova na tržištu rada, poboljšanje socijalno-ekonomskog statusa građana i prava radnika.

Istakla da je na sednici tog tela razmatran izveštaj Inspektorata za rad za 2021. godinu, koji je u toj godini realizovao 63.670 inspekcijskih nadzora, od kojih je nešto više od polovine bilo u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.

Dodala da je prilikom tih inspekcijskih nadzora utvrđeno da je 5.200 radnika radilo u "sivoj" zoni, a da je više od 60 odsto njih, nakon mera inspektora, zaposleno na neodređeno vreme.

"To je i cilj naših nadzora, sprovođenje mera koje će usloviti povećanje efikasnosti i bezbednosti i poboljšanje uslova rada", navela je Kisićeva.

Zahvalila je dosadašnjem predsedavajućem Socijalno-ekonomskog saveta, predsedniku Unije poslodavaca Srbije Milošu Neneziću na predanom i vrednom radu, zaključuje se u saopštenju Ministarstva.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike