Kisić Tepavčević: Moje profesorske obaveze Priština iskoristila u političke svrhe

Darija Kisić Tepavčević rekla je da je do sada nesmetano išla tim povodom na Kosovo i Metohiju, da je zahtev bio poslat na vreme i po svim važećim procedurama, ali da je Priština njene profesorske obaveze iskoristila u dnevno političke svrhe.

"Jako mi je žao što su prištinske institucije moje profesorske obaveze iskoristile u dnevno političke svrhe i što su po ko zna koji put prekršile potpisane sporazume. Na ovaj način mi je onemogućeno da obavljam svoju profesorsku dužnost i radnu obavezu, a onemogućena mi je i sloboda kretanja", rekla je Kisić Tepavčević novinarima.

Kaže da je u prethodne tri školske godine držala nastavu na Medicinskom fakultetu na KiM po redovnoj dinamici, s tim što je prethodna bila organizovana onlajn.

"Međutim, sada je junski ispitni rok, koji je jedan od najvećih rokova koje studenti željno čekaju. Za danas je bio zakazan ispit na trećoj godini za studente medicine i sinoć nešto posle 22 sata dobijeno je obaveštenje, samo jedna rečenica bez ikakvog obrazloženja, da mi nije odobren ulazak na područje KiM", rekla je Kisić Tepavčević.

Na pitanje šta misli da je bio razlog zabrane, kaže da je na vreme poslala najavu za dolazak i u skladu sa svim procedurama i da je htela da ode isključivo kao profesor Medicinskog fakulteta, a ne kao ministar i član Vlade Srbije.

Izvinila se studentima koji su danas čekali na ispit dodajući da svi znamo koliko su ispiti i njihovo odlaganje stresni za studente.

"Poručujem im da ostanu odgovorni, snažni i jaki, kakvi i jesu i da ćemo u narednom periodu učiniti sve da se što pre vidimo", rekla je Kisić Tepavčević.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар