Kako napreduje gradnja stanova za vojsku i policiju

Završava se konstrukcija, postavljaju krovovi i stolarija, instalacije, fasada, paralelno se radi i unutrašnjost zgrada, u naselju Asambair u Vranju. Gradi se pet zgrada, 289 stanova. Poskupljenje materijala za izgradnju usporilo je radove.

"Armatura je bila u pomanjkanju iz toga je proizašlo da smo imali pomeranje završno zanatskih radova u zimski period koji je sad i da ćemo imati male teškoće oko završetka tih radova", kaže Dragiša Mrkić, direktor gradlišta u Vranju.

"Svi smo svesni da su građevinske cene u poslednjih godinu dana, ako ne i dve dramatično otišle više zbog poskupljenja repromaterijala na svetskim berzama. Ali nije poskupelo pet ili deset, poskupelo je i po pedeset, šezdeset i sto posto. Dakle, pričamo da smo mi zadržali te cene i ljudi dobijaju potpuno vantržišno cenu stanova", kaže Nebojša Stefanović, ministar odbrane.

Zgrade će biti završene na proleće, kažu izvođači, kao i infrasturktura koju će urediti grad. U komšiluku su već useljene porodice policijaca, vojnika, vatrogasaca. U novom stanu tročlana porodica Janković živi godinu dana.

"Stvarno je veliko zadovoljstvo što sam sebi i svojoj porodici uspeo da obezbedim bolje uslove za život, obezbedim krov nad glavom i sada već možemo da razmišljamo o proširenju porodice", kaže Miloš Janković, komandir saobraćajne policije u Vranju.

I u Kraljevu je 200 stanova iz prve faze završeno.

"Veoma smo zadovoljni, stvarno je jedno naselje prelepo, iza zgrade takođe postoji jedna zona za šetanje, park sa klupama ima znači mesta i za decu", kaže Slaviša Kornjača, šef smene Vatrogasno-spasilačkog bataljona Kraljevo.

U Kraljevu će biti 950 stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

"Mi očekujemo da ćemo da kažemo na proleće imati kompletno završeno, jer trenutno nije nimalo lako graditi na tom gradilištu ni pristupne saobraćajnice, ni infrastrukturu zajedno sa izvođačima", kaže Marica Mijajlović, v. d. direktora Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta u Kraljevu. 

Do kraja godine, najavljuju iz Ministarstva odbrane, 1.500 aktivnih i penzionisanih pripadnika vojske Srbije rešiće svoje stambeno pitanje.

(Radio-televizija Srbije)

Пошаљи коментар
Најновије из рубрике