Kako će se od sutra odvijati nastava u 40 gradova i opština

Miloš Blagojević, pomoćnik ministra prosvete za srednje obrazovanje rekao je za RTS da su škole bile prinuđene da pređu na ovakav model nastave s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju.

"Smatramo da su škole spremnije i da će odgovoriti na zahteve i zadatke koji su stavljeni pred njih", rekao je Blagojević.

Naveo je da ne očekuje velike probleme, jer, kako kaže, za razliku od prošle godine, napravljene su baze časova, a nastavnici su stekli digitalna znanja.

Naglasio je da su primetili da škole nisu mesta na kojima je dolazilo do transmisije virusa.

Napomenuo je da su sve srednje škole u 40 opština u potpunosti na onlajn nastavi, dok se u tim opštinama u sedmom i osmom razredu primenjuje kombinovani model nastave.

"Odeljenja koja imaju više od 16 učenika dele se na dve grupe. Grupa A dolazi na nastavu ponedeljkom, sredom i petkom, a grupa B utorkom i četvrtkom, a sledeće nedelje se smenjuju. To je ritam koji smo uspostavili prošle godine", kazao je Blagojević.

Dodao je da se taj sistem ispostavio kao dobar i da je bilo manje problema nego u srednjim školama prošle godine, kada su se učenici smenjivali na nedeljnom nivou.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар