Kakav je ukus prve kafe u Starbaksu

A-L-E-K-S-A-N-D-R-A. Slovo po slovo sam spelovala u Pragu kada sam prvi put pila "Starbaksovu" kafu. Danas je bilo lakše.

Svoj radni dan sam započela u novootvorenom beogradskom "Starbaksu", na kraju Knez Mihailove. 

Ispred ulaza zatičem red koji se proteže do ulaznih vrata. Gledam u sat kako bih izračunala koliko mi treba minuta da dođem do svoje prve kafe.

Nisu svi strpljivi. Tri turistkinje, na primer, "preskaču" pola reda, što izaziva nezadovoljstvo kod nas koji čekamo. One za to ne mare. Zbog velikog reda nekoliko devojaka iza mene odustaje od svoje kafe.

S obzirom na priče o visokoj ceni kafe ovog svetski poznatog lanca, čini mi se da u odnosu na okolne kafeterije u centru grada nije drastično skuplja. Na primer, mali kafe late je 240 dinara, dok mali espreso možete da kupite za 160 dinara.

Malo "jače" su cene ledenih kafa i frapućina. Na primer, srednji karamel frapućino je 360 dinara, dok je srednji java čip frapućino 400 dinara. 

Posle 15 minuta dolazim na red i poručujem mali kapućino koji košta 240 dinara. Čekam još dva minuta da kafa bude gotova i dobijam prepoznatljivu belu čašu sa "Satarbaks" logom i svojim imenom na njoj. Ovaj put nisam morala da spelujem svoje ime.

Ukoliko volite da osetite dobar ukus kafe, a da mleka opet ne manjka, sigurno će vam se ovaj kapućino naći na listi želja.

Ako me sećanje dobro služi, "Starbaksova" kafa u Pragu nije bila ništa bolja od ove u "Rajićevoj". 

Iako kafeterija predviđa mesto za oko 140 ljubitelja kafe, delovalo mi je da to ipak nije dovoljno za sve kupce koji su se ovog prepodneva neprestano smenjivali. Svi stolovi, uključujući i one u bašti, bili su popunjeni.

Kako je "Starbaks" u svetu karakterističan i po tome što je mesto gde studenti dolaze da uče, a poslovni ljudi uz prvu kafu započinju svoj radni dan, tako je ovog jutra izgledao i beogradski "Starbaks".

Među kupcima je bilo starijih, ali i roditelja sa decom, a neki od njih su i prvi put probali ukus "Starbaks" kafe.

Za ukus "Starbaksove" kafe više ne moramo da idemo van Srbije, ali možda komšije sada budu dolazile kod nas.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike