Kada svoje stvari nađete na pijačnim tezgama – u urušenoj zgradi u Vidovdanskoj opljačkani stanovi

Razvaljena vrata, razbacane stvari, a alat za obijanje ostavljen u hodniku. Od nereda koji su lopovi ostavili stanari Vidovdanske ulice i ne znaju šta je sve odneto. Ni obezbeđenja koje je čuvalo ulaz u zgadu više nema, kažu komšije.

"Komunalna milicija i policija su stajali i dan i noć, a onda su odjednom otišli i to je ostalo što bi rekli bogu na veresiju", kaže jedan od komšija.

Zbog bezbednosti stanari u početku nisu mogli u stanove. Onda je Građevinski fakultet dao mišljenje da je jedna strana zgrade bezbedna i da mogu da uđu i uzmu stvari koje su im potrebne.

"Mi smo ušli tu unutra i krenuli da uzimamo stvari, a onda je neko viknuo da se zgrada ruši iz meni nepoznatih razloga i mi smo izbačeni odatle. Nismo više ulazili, a nakon toga evo neko je ušao u zgradu bez saglasnosti i pokrao nam sve", ističe Novica Stanimirović, stanar zgrade u Vidovdanskoj.

"Video sam da je traka skinuta, znam da je zabranjen ulaz, znači moglo se očekivati da će tako nešto da se desi, jer nema obezbeđenja. Makar penzioner neki da sedi tu i čuva, stvarno nije u redu", navodi komšija.

Nedostaju fotografije, čajnici, gramofonske ploče, satovi, a nešto od toga komšije su prepoznale na tezgama Kalenić pijace. Trgovci su im, naravno, rekli da su to uredno kupili, a sada preprodaju. Sve porodice iz Vidovdanske 2a privremeno su smeštene u zgradu na Voždovcu.

"Zahvaljujem gradskoj upravi koji su nam obezbedili stanove za sada. Stanovi su zaista lepi, normalno živimo kao ljudi tamo, ništa nam ne fali", naglašava Stanimirović.

Zgrada u kojoj su živeli biće srušena. Zameniće je nov stambeni kompleks u kojem će stanari od grada dobiti nove stanove. Očekuje se da to bude najkasnije u naredne dve godine.

(Radio-televizija Srbije)

Пошаљи коментар
Најновије из рубрике