Jutarnji program RTS-a slavi 32. rođendan

Jutranji program RTS-a je prvi u regionu razvijao format aktuelnog, sadržajnog, sveobuhvatnog, dinamičnog i zanimljivog programa u rano jutro. Zbog toga, svoje najbolje ideje ponekad prepoznaje i na drugim televizijama. Ovo je emisija, koja informiše, zabavlja i obrazuje 365 dana u godini i bez premca kada je poverenje publike u pitanju.

Tog 3. marta 1986. tačno u sedam časova, Spomenka Jović gledaocima je poželela "Dobro jutro".

Jutarnji program Radio-televizije Srbije bio je prvi takav televizijski program na Balkanu i peti u Evropi.

Redakcija Beogradskog programa, koja i danas priprema ovu emisiiju, tada je u sasvim novi poduhvat krenula filmskom tehnikom.

Već u prvoj godini, došlo se do auditorijuma od milion vernih gledalaca.

Jutarnji program je unapređivao program, rastao i postavljao standarde za sve druge emisije ovog tipa.

Pažljivo biranim i modernim temama, Jutarnji program je zadržao poverenje stalne i osvojio naklonost nove publike.

Najbolje iz Jutarnjeg programa RTS- a se svakodnevno prati i na Jutjubu, a redakciju raduje što publika stalne rubrike prati i putem Internet portala RTS-a i naloga na društvenim mrežama.

Svakog ponedeljka, Jutarnji program se obraća generaciji Milenijalaca, saznaje ko su ljudi koji su Pamet Srbije. Utorkom – kuvamo uz Kuhinjskog kalfu, sredom kroz "TV poštu" rešavamo vaše probleme i odgovaramo na sva vaša pitanja.

Četvrtkom se u Jutarnjem programu RTS-a učilo i o atletici (za početnike), petkom se obnavljala istorija na zanimljive i moderne načine, iz drugog ugla.

Subotnje jutro na Prvom programu RTS-a je već godinama prepoznatljivo i po redovnoj rubrici "Uz jutarnju kafu" sa poznatima, a kroz rubriku "Srpska marka" uči se o (uglavnom) jestivim brendovima…

Jutarnji program je najgledaniji u konkurenciji svih televizija sa nacionalnom frekvencijom u Srbiji, ali i u regionu. Svakog dana, skoro polovina onih kojima je televizor uključen od šest do devet prati Jutarnji program RTS-a.

Kamere i reporteri RTS-a svakog jutra izveštavaju o dešavanjima u čitavoj Srbiji.

Jutarnji program okuplja sve kreativne snage RTS-a. Poverenje gledalaca i godine trajanja emisije još više obavezuju.

Menjali su se voditelji, novinari, urednici, menjao se i Jutarnji program… Jedno je nepromenjeno – sa istom posvećenošću redakcija i danas stvara baš svaku emisiju.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike