Još jedan slučaj vršnjačkog nasilja, napadnutom dečaku odstranjena slezina

Jedan od učesnika sukoba je oborio dečaka sa leđa, a zbog nezgodnog pada 13-togodišnjaku je u subotičkoj bolnici odstranjena slezina.

Otac povređenog đaka je najavio krivične prijave protiv vinovnika nedela i nadležnih u školi "Sonja Marinković" zbog neadekvatnog reagovanja u ovom i prethodno prijavljenim slučajevima, kao i ispisivanje napadnutog sina i kćerke iz te škole.

Ističe da je njegov sin sada dobro, na odeljenju intenzivne nege je na oporavku, a prebaciće ga kasnije na Dečiju hirurgiju.

"Šta se desilo juče između 4 i 5 sati u školskom hodniku za vreme odmora između dva časa – on je bio napadnut sa leđa od strane učenika drugog odeljenja osmog razreda. Bilo je nekog koškanja, sve se vidi na kameri, gde se oni nešto koškaju, on napušta grupu i dečak koji je to uradio prilazi s leđa, radi čišćenje da bi on pao na lice, tj. na ruku pri čemi gnječi grudni koš i probija slezinu", objašnjava Dejan Kolar, otac povređenog učenika.

U obrazovnoj ustanovi ističu da su postupili po protokolu za slučaj vršnjačkog nasilja.

Direktor osnovne škole "Sonja Marinković" Pajica Bašić kaže da je obavljen razgovor sa roditeljima napadnutog dečaka.

"On se najpre nije žalio na velike bolove, rekao je da ga boli nešto, videli smo, pričali sa njim, on je trenutno bio u stabilnom stanju", rekao je direktor.

"Juče smo tokom dana održali razgovor sa decom koja su bila učesnici svega toga, a danas u prisustvu roditelja koje smo istog momenta pozvali i tako sa decom obavili ponovo razgovor i to sve pribeležili", dodaje Bašić.

Dodaje i da je Tim za borbu protiv nasilja održao sastanak i utvrdio da je ovo treći nivo nasilja.

"Obavestili smo sve nadležne institucije koje su zadužene za to – policiju, školsku upravu, Ministarstvo prosvete i dalje radimo po svim protokolima Ministarstva. Meni je jako žao što se ovo desilo detetu", poručuje direktor škole.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike