„Jedi zdravo, čini dobro“ – leskovačka firma koja zapošljava invalide pokrenula donatorsku kampanju

Kada je pre četiri godine osnovano "Hrono" preduzeće sa proizvodne trake u markete mesečno je odlazila tona mešavine integralnog brašna za pripremu hleba bez kvasca i aditiva. Za kvalitet brzo su stigla i priznanja, a sada se bore za opstanak.

Na to je najviše uticala korona. Više neradnih dana, slaba prodaja, a troškovi sve veći. Zbog toga su pokrenuli kampanju za donacije "Jedi zdravo, čini dobro".

"Za novu proizvodnu liniju gotovih proizvoda nam trebaju sirovine i ambalaža a mi nemamo sredstava za to. Tako da negde stojimo u mestu ukoliko ne obezbedimo dodatna novčana sredstva da iščistimo dugovanja", rekla je Valentina Bogdanović, direktorka preduzeća "Hrono".

Kao porodica su. Vredni i složni, njih petoro zaposlenih. Vole i cene svoj posao. Na sve načine se trude da zadrže radno mesto jer do njega, kažu, invalidi teško dolaze.

"Volela bih da nam svi pomognu kad bi mogli. Ne da nam daju ovako novčanu pomoć samo da kupe naše proizvode jer to se radi s ljubavlju, sa srcem", navela je Slađana Mitić, radnica u preduzeću.

Leposava Milošević, koja je takođe zaposlena u preduzeću "Hrono", istakla je da su požrtvovani i da ne gledaju na sat dok rade i da im je bitno da se radi pošto im od toga zavise i posao i porodice.

Uprkos teškom finansijskom stanju ne posustaju. Od starih zaliha sirovina nedavno su pokrenuli proizvodnju integralnog keksa. Dobrodošla im je i uslužna delatnost jer su kapaciteti leskovačkog preduzeća "Hrono" veliki.

"Saradnja sa preduzećima koji,a je potrebno uslužno pakovanje negde nama dalo nekakvu sigurnost jer bi zaradili osnovna potrebna sredstva za funkcionisanje", istakla je Valentina Bogdanović.

Da bi što pre ponovo stali na noge neophodna im je podrška. Nadaju se da će uz pomoć ljudi dobre volje i donacija koje polako pristižu prebroditi krizu i da će budućnost petoro invalida biti izvesnija.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike