Inžinjerijska jedinica opremljena novim sredstvima

Aleksandar Vulin je, nakon obilaska tehničkog parka i prikaza obuke, istakao da se završava tehnički prijem sredstava dobijenih iz donacije Kine.

"Sa velikim zadovoljstvom moram da kažem da smo prvi put od davnih pedesetih godina dobili inženjerijsku jedinicu opremljenu potpuno novim sredstvima, koja odgovaraju najvišim svetskim standardima", rekao je Vulin.

Kina je Vojsci Srbije donirala 40 sredstava, u koja spadaju samohodne inženjerijske mašine, motorna vozila, sredstva integralnog transporta i specijalna vozila.  

Kako je istakao zamenik komandanta 210. inženjerijskog bataljona potpukovnik Slavko Prodanović, donacija Kine u inženjerijskim mašinama koje je taj bataljon dobio veoma je značajna.

"Mašine su izuzetnih performansi u odnosu na mašine koje smo imali, nove mašine su veoma dobrih karakteristika, koje će poboljšati operativne sposobnosti, olakšati rad svima, počevši od rukovalaca, vojnika, do kompletne jedinice koja će moći da izvršava mnogo teže i kompleksnije zadatke nego do sada", istakao je Prodanović.

Reč je o mašinama za teške radove, među kojima su bageri, utovarivači, dozeri guseničari, dozeri točkaši, kao i mašine za fine i zaštitne radove kao što su grejderi i valjci, ali i specijalna vozila koja služe za prevoz tih mašina i prenos tereta.

Danas je u kasarni "Ribnica" prikazan i deo obuke, a komandant 210. inžinjerijskog bataljona potpukovnik Damir Novoselac, istakao je da je na poligonu za obuku prikazan sadržaj inženjerijske obuke pionirske specijalnosti u izradi i savlađivanju minskog polja, kao i rušenje elemenata i materijala.

"Osim toga, realizovan je i prikaz sadržaja obuke putno-mostne specijalnosti, u okviru koje je uz pomoć mostopolagača "KRAZ 255" izvršeno savlađivanje veštačke prepreke u dužini od 20 metara ", istakao je potpukovnik Novoselac.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike