Zbog pretnji Vojtehovski osam meseci kućnog zatvora

Ovom odlukom, pooštrena je kazna Tomiću, pošto je preinačena presuda Višeg suda u Beogradu kojom je u februaru Tomić bio uslovno osuđen na osam meseci zatvora sa rokom provere od tri godine zbog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti.

Prema oceni Apelacionog suda, prvostepeni sud je utvrđenim olakšavajućim okolnostima za Tomića, koji je priznao krivično delo, ipak dao preveliki znacaj – "u odnosu na stepen krivice učinioca, jačinu ugrožavanja i povredu zaštićenog dobra, kao i okolnosti pod kojima je delo učinjeno", navodi se u obrazloženju odluke objavljene na sajtu suda.

Tomiću je presudom izrecena i mera bezbednosti oduzimanja predmeta – mobilnog telefona i kartice, kao i računarsko kućište. 

Vojtehovska i njena ćerka su radi ostvarivanja svog imovinsko-pravnog zahteva upućene na parnicu.

Tomić je osuđen jer je 25. decembra 2018. godine na Tviteru sa svog naloga poslao poruku na nalog Vojtehovski Stevanov preteće sadržine.

Takođe jer je sutradan u toku emitovanja emisije "Život priča" na televiziji Prva, tokom koje novinarka komunicira sa gledaocima emisije putem Tvitera, sa svog naloga poslao poruku na nalog Vojtehovske preteći da će napasti na život i telo nje i njene kćerke.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike