Završnica suđenja sestri iz Zvečanske odložena za kraj jula

Suđenje je odloženo zbog izostanka njenog branioca.

Sporno ponašanje negovateljice prema detetu zabeleženo je telefonskom kamerom, koji je potom objavljen na internetu.

Sud međutim nije taj snimak koristio kao dokaz u postupku pošto je je utvrdio da je nezakonit, jer se na snimku vide lica dece, a žena koja ga je napravila nije imala dozvolu Centra za snimanje.

Nakon izlaganja završnih reči sud će zakazati izricanje prvostepene presude.

Protiv Đ. A. Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu podnelo je optužni predlog sudu kojom je tereti za krivično delo "zlostavljanje i zapuštanje maloletnog lica", za koje je zaprećena kazna do tri godine zatvora.

Prema optužnom predlogu, Đ. A. je 11. jula 2019. godine, svesna protivpravnosti svog dela, grubo zanemarila svoju dužnost zbrinjavanja i vaspitavanja, tako što je zlostavljala dvogodišnjeg dečaka N. M. o kojem je bila dužna da se stara.

Ona je, kako se sumnja, noseći mobilni telefon u levoj ruci, u desnoj ruci nosila maloletnog N. M, držeći ga za nadlanicu na grub i neprimeren način, unevši ga u prostoriju tako noseći do kreveta, te ga zatim koristeći samo desnu ruku bacila u krevet, ne prestajući da gleda u mobilni telefon sve vreme dok je nosila i spuštala dete.

Zatim je fotografisala drugo dete, koje je bilo u krevecu pored, što je zabranjeno pravilima stacionara, navodi tužilaštvo u optužnom predlogu.

Đ. A. je u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj radila od aprila ove godine po osnovu ugovora o radu, a u avgustu joj je uručen otkaz.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike