Žandarmi i „Zemunac“ negirali otmicu Stevanića

Ovaj slučaj je poznat i kao prva otmica "zemunskog klana" u kojoj je učestvovao i sada pokojni vođa te bande Dušan Spasojević.

Na današnjem suđenju odbranu su izneli optuženi pripadnici žandarmerije S. Đ. i G. R. i obojica su negirali da imaju bilo kakve veze sa izvršenjem ovog krivičnog dela.

Na sledećem suđenju, koje je zakazano za 19. novembar, trebalo bi da svedoči otac stradalog mladića.

Optužnicom su, pored S. Đ. i G. R., obuhvaćeni policajac u penziji M. R., kao i nekadašnji pripadnik "zemunskog klana" N. B.

Sumnja se da su trojica osumnjičenih Stevanića na silu ubacili u automobil, a zatim ga držali na nepoznatoj lokaciji, gde su ga maltretirali i zahtevali od njega ključeve od stana njegovih roditelja.

Zatim su iz sefa u stanu ukrali veću količinu zlata i oko 100.000 nemačkih maraka, navela je policija.

Mediji su preneli da je u ovom delu učestvovao i tadašnji policajac, kasnije svedok-saradnik u procesu protiv "zemunskog klana", sada pokojni Z. V.

Stevaniću su, navodno, prišli u Sarajevskoj ulici, pokazali legitimacije i naredili mu da krene s njima. Potom su ga ubacili u "golf 2", za čijim je volanom bio G. R. i potom ga predali vođi klana Dušanu Spasojeviću, kako bi mu rekao gde su u kući njegovih roditelja sakriveni novac i dragocenosti.

Mediji pišu da je ova, prva "otmica" klana iz Zemuna, posle koje su usledile i mnoge druge, rešena pošto je bivši pripadnik klana N. B. koji u zatvoru služi kaznu od 35 godina, tužilaštvu ranije do detalja opisao događaje.

Nesrećni mladić, tokom čije otmice su "zemunci" opljačkali kuću njegovih roditelja i odneli 100.000 maraka i zlatni nakit, posle torture, ubio se u aprilu 1998.

Optuženi policajci su u vreme otmice radili u Policijskoj stanici u Zemunu.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike