Vlasti u Prištini nastavljaju da plene uređaje za rudarenje kriptovaluta

U više sredina na KiM, u poslednjih nekoliko dana, policija je oduzela ukupno 342 uređaja za proizvodnju kriptovaluta. Najavljene su nove akcije pretrage i oduzimanja.

"Policijska jedinica u Vučitrnu u subotu je pronašla i oduzela šest uređaja sa 42 kartice za proizvodnju kriptovaluta. Zaplena sumnjivih aparata i opreme izvršena je u selu Drvare u Vučitrnu, u trenutku kada je policijska jedinica zaustavila automobil lokalnih registarskih oznaka, tokom detaljne kontrole u unutrašnjosti automobila pronađeno je i oduzeto šest uređaja sa 42 kartice", navodi se u saopštenju.

U svojstvu osumnjičenog, saslušan je vozač vozila koji je nakon obavljenog razgovora pušten da se brani u redovnom postupku.

Policija je na KiM od 6. januara ove godine pokrenula operaciju zaplene uređaja koji proizvode kriptovalute. U prvim akcijama zaplenila je 70 uređaja.

Zaplenjeno je 67 uređaja u južnom delu Kosovske Mitrovice, dok su tri uređaja zaplenjena zaplenjena u selu Surkiš kod Podujeva.

Najveća zaplena obavljena je u selu Trebići u opštini Leposavić, gde su zaplenjena 272 uređaja.

Rudarenje kriptovaluta na KiM je zabranjeno odlukom vlade poslednjih dana prošle godine zbog prevelike protrošnje struje.

(Radio-televizija Srbije)

Пошаљи коментар
Најновије из рубрике