UNS: Sud se oglasio nenadležnim po tužbi Jovanovića za nastalu štetu zbog paljenja kuće

U saopštenju UNS navodi da se "pred sutrašnje, deveto po redu ročište po tužbi Jovanovića i njegove supruge Jele Deljanin protiv Šijački, koja je priznala da je 12. decembra 2018. godine u 3 sata i 30 minuta dovezla Aleksandra Marinkovića do kuće u Vrčinu da bi ubacio Molotovljev koktel u garažu, sud oglasio nenadležnim".

"Sudija Gavrilović obavestila je advokatkinju Anu Matić, koja zastupa oštećene, da je sud nenadležan jer je u toku postupka utvrđeno da je paljenjem kuće nastala šteta veća od iznosa za koji se sudi pred osnovnim sudom", piše u saopštenju.

Dodaje se da je "tužbeni zahtev bračnog para Jovanović-Deljanin bio je 4.400.000 dinara".

"U toku suđenja, u septembru prošle godine, veštaci su utvrdili da je šteta na građevinskom objektu i elektro instalacijama 5.400.000 dinara. Time je pređen iznos od 40.000 evra u dinarskoj protivvrednosti do kojih po zakonu sudi osnovni sud. Predmet će zato biti prosleđen Višem sudu u Beogradu kao prvostepenom", navodi UNS.

Podseća da je Apelacioni sud u Beogradu nedavno ukinuo prvostepenu presudu za paljenje Jovanovićeve kuće kojom su osuđeni na višegodišnje zatvorske kazne bivši predsednik Opštine Grocka Dragoljub Simonović, kao nalogodavac, Aleksandar Marinković, kao neposredni izvršilac i Vladimir Mihailović, koji je posredovao u nalaženju izvršioca.

Sporazumom o priznanju krivice Bojana Šijački je zbog pomaganja Aleksandru Marinkoviću da zapali garažu i kuću novinara portala "Žig info" osuđena na šestomesečni kućni zatvor i novčanu kaznu, dodaje se u saopštenju.

Protiv Bojane Šijačke, Jovanović i njegova supruga poveli su postupak za naknadu štete na građevinskom objektu i elektro instalacijama, zaključuje UNS.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike