Uhapšeno osam osoba u Zaječaru, sumnja se da su za 300 evra krijumčarili migrante u Srbiju

Uhapšeni su D. T. (1978), M. M (1978), P. P. (1988), V. T. (2002), M. P. (1988), R. S. (1966), D. A. (1973) i M. P. (1963), svi iz Zaječara, a sumnjiče se da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe izvršili krivično delo nedozvoljen prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi, saopštio je MUP.

Pripadnici ove organizovane kriminalne grupe koju je, kako se sumnja, predvodio D. T. terete se da su u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, u periodu od kraja juna do avgusta ove godine, na području Zaječara, omogućili nedozvoljen prelazak državne granice između Republike Bugarske i Republike Srbije za 36 osoba za sad neutvrđenog državljanstva i 12 državljana Avganistana.

Oni su, kako se sumnja, migrante dovozili do Beograda u cilju daljeg ilegalnog prebacivanja u zemlje Evropske unije, a kao nadoknadu su dobijali 300 evra po jednom migrantu.

Članovi organizovane kriminalne grupe su, kako se sumnja, novac međusobno delili u zavisnosti od uloga koje su imali u krijumčarenju ilegalnih migranata.

Prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenih pronađeno je i oduzeto osam putničkih vozila, 2.250 evra, kao i veći broj mobilnih telefona.

Policija nastavlja rad na ovom slučaju.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар