Uhapšeno 11 osoba zbog falsifikovanja dokumenata

Kako se navodi, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i falsifikovanje isprave uhapšeni su S. M. (1973), A. M. (1998), A. M. (1973), V. T. (1973) i D. D. (1965) iz Kraljeva, R. G. (1954) i K. V. (1969) iz Beograda, R. Z. (1959), A. N. (1986) i K. S. (1968) iz Kruševca i N. T. (1990) iz Novog Pazara.

Sumnja se da je S. M. u periodu od 2016. do 2018. godine organizovao kriminalnu grupu, čiji su članovi imali tačno utvrđene uloge i zadatke u izradi različitih falsifikovanih ličnih i drugih dokumenata Srbije i država Evropske unije, čime su osumnjičeni naručiocima stvorili uslove za izvršenje krivičnih dela.

Osumnjičeni S. M. tereti se da je organizovao izradu i štampanje falsifikovanih dokumenata u iznajmljenim stanovima širom Srbije tako što je na računarima obavljao pripremu i štampanje visokokvalitetnih falsifikovanih dokumenata koja su se u mnogim državama mogla koristiti kao originalna.

Iz MUP-a navode da se sumnja da su članovi grupe, nakon što su dobijali fotografije i podatke od naručioca dokumenata, na uređajima visoke rezolucije, obavljali skeniranje, obradu i izrađivali vozačke i saobraćajne dozvole, lične karte, pasoše i druga dokumenta.

Postoje osnovi sumnje da je kriminalna grupa imala razgranatu mrežu distribucije i naručilaca dokumenata širom Evropske unije.

U hapšenju su učestvovali pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP – Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i Bezbednosno-informativne agencije u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike