Uhapšeni u „Durmitoru“ priznao delo za uslovnu i novčanu kaznu

Zec je prema sporazumu, priznao krivično delo nedozvoljeno držanje oružja za uslovnu kaznu zatvora od 10 meseci sa rokom provere od tri godine i novčanu kaznu od 20.000 dinara, rečeno je Tanjugu u Višem sudu.

Drugoj dvojici optuženih za nelegalno držanje i nošenje oružja, za koje su mediji pisali da su pripadnici takozvanog "škljarskog klana" iz Crne Gore, Mitru Muratoviću i Milošu Niloviću prošle sedmice je počelo suđenje.

Njih trojica su u junu prošle godine bili uhapšeni u beogradskom restoranu "Durmitor" kada je bilo privedeno ukupno 10 osoba, ali su se nakon istrage na optužnici našla samo pomenuta trojica.

Muratović je na suđenju negirao krivično delo tvrdeći da je krenuo da preda oružje u policijsku stanicu preko puta restorana, ali da je uhapšen pre nego što je uspeo to da uradi.

U pritvoru je od hapšenja 1. juna 2017, zbog opasnosti da će ponoviti krivično delo, jer je i ranije osuđivan zbog nošenja oružja. 

Muratović i Nilović optuženi su za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

"Škaljarski klan" se inače u Srbiji i Crnoj Gori povezuje sa nizom ubistava i trgovinom narkotika, a pojedinim pripadnicima je nedavno zabranjen ulazak u Srbiju odlukom nadležnih u MUP-u.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike