Uhapšeni osumnjičeni članovi organizovane kriminalne grupe, krijumčarili migrante

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi uhapšeni su D. M. (1962), osumnjičen da je organizator kriminalne grupe, kao i članovi N. V. (1982), A. S. (1968), J. S. (1971), I. K. (1979) i S. M. (1993).

Osumnjičeni se terete da su od februara do aprila ove godine omogućili krijumčarenje ilegalnih migranata od Srbije, preko Mađarske do blizine državne granice između Mađarske i Republike Austrije, radi sticanja finansijske koristi.

Kako se sumnja, D. M. je organizovao prihvat ilegalnih migranata na teritoriji Mađarske, a zatim i njihov nedozvoljen tranzit do blizine mađarsko-austrijske granice.

Osumnjičeni su potom, kako se sumnja, stečenu protivpravnu imovinsku korist od 600 evra po ilegalnom migrantu, delili međusobno u zavisnosti od njihovih pojedinačnih zadataka u omogućavanju tranzita.

Takođe, policija je tokom izvršenih pretresa, od osumnjičenih privremeno oduzela jedan automobil, više komada municije i mobilnih telefona.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар