Uhapšene tri osobe – sumnja se da su utajili porez u iznosu od 10,7 miliona dinara

Kako se navodi u saopštenju, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivična dela poreska prevara u vezi sa porezom na dodatu vrednost, poreska utaja i pranje novca uhapšen je S. K. (1988), odgovorno lice firme "Tina kompani – 2020" iz Stare Pazove, dok se K. S. (1994) i M. S. (1992) terete da su učinili krivično delo pranje novca, kao i u pomaganju krivična dela poreska utaja i poreska prevara u vezi sa porezom na dodatu vrednost.

"S. K. se sumnjiči da je, u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, u periodu od juna 2020. godine do avgusta ove godine, u dogovoru sa K.S. i M. S., u nameri da izbegne plaćanje poreza, doprinosa ili drugih propisanih dažbina, nadležnoj Poreskoj upravi dao lažne podatke o stečenim prihodima svoje firme, pri čemu je izbegao plaćanje poreskih obaveza u iznosu od 2.617.175 dinara", navodi se u saopštenju.

Nakon toga, S. K. je, kako se sumnja, izvršio konverziju novca koji potiče iz kriminalne delatnosti u nekretnine, u nameri da prikrije nezakonito poreklo imovine.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар