Uhapšena trojica zaposlenih u Upravi za veterinu

Uhapšeni su P. T. (1964), M. P. (1964 ) i V. R. (1966) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo primanje mita, saopštio je MUP.

Sumnjiče se da su kao zaposleni u Upravi za veterinu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede tokom kontrole jednog privrednog subjekta, utvrdili da postoji privredni prestup, a kako ne bi podneli prijavu, oni su od vlasnika tog privrednog subjekta tražili 1.500 evra.

Novac od vlasnika je primio P. T. u jednom ugostiteljskom objektu u Beogradu koje je, kako se sumnja, nakon dolaska u kancelariju podelio sa još dvojicom osumnjičenih, naveo je MUP.

Saslušani su u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

P. T. (58), M. P. (58) su tokom saslušanja priznali izvršenje krivičnog dela, dok se V. R. (56) branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da trojici osumnjičenih odredi pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo.

Slučaj je nadležnim organima prijavio vlasnik privrednog subjekta, a akciju hapšenja sproveli su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i Bezbednosno-informativne agencije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Brogradu.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike