Uhapšena tri muškarca, sumnja se da su naterali maloletnicu da se bavi prostitucijom

Kako se navodi u saopštenju, sumnja se da su iskoristili to što je oštećena maloletna i u teškoj materijalnoj situaciji, kako bi stekli protivpravnu imovinsku korist.

Dodaje se da je T. Z., kako se sumnja, najpre stupio u emotivnu vezu sa jednom sedamnaestogodišnjakinjom, a potom ju je vrbovao da se bavi prostitucijom.

"On se tereti da je zatim angažovao osumnjičenu R. V., koja je oštećenu primila u svoj stan, fotografisala je i na jednom sajtu objavljivala oglase za pružanje seksualnih usluga", ističe se u saopštenju.

Kako se navodi, dvadesetjednogodišnji muškarac za kojim se traga sumnjiči se da je prevozio maloletnicu do klijenata, dok je novac zarađen od prostitucije preuzimao T. Z.

"T. Z. i R. M. su, kako se sumnja, početkom maja ove godine stupili u kontakt sa jednom šesnaestogodišnjakinjom poznajući teške prilike u kojima živi i vrbovali je da se bavi prostitucijom, na šta ona nije pristala", navedeno je iz MUP-a.

Dodaje se da je zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo trgovina ljudima, osumnjičenima određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар