Uhapšena grupa osumnjičena za krijumačarenje migranata, dva lica u bekstvu

Sumnja se da je ova kriminalna grupa, organizovala prelazak više desetina ilegalnih migranata uglavnom turskih državljana, te je i sama akcija imala nosila naziv "Mardin" (po nazivu turskog grada), saopštilo je Tužilaštvo za oprganizovani kriminal.

Pripadnici grupe su u periodu od februara ove godine do danas, za finansijsku korist od 2.400 evra po migrantu organizovali obezbeđivanje pozivnih pisama neistinite sadržine radi bezbednijeg boravka u Republici Srbiji, prihvat na Aerodromu „Nikola Tesla", smeštaj u hostel i nedozvoljen tranzit u Republici Srbiji.

Takođe, sumnja se da su obezbeđivali i nedozvoljen prelazak državne granice sa teritorije Srbije u Mađarsku, prihvat ilegalnih migranata na teritoriju Mađarske i njihov nedozvoljen tranzit kroz Mađarsku, a u cilju daljeg ilegalnog prebacivanja ka zemljama EU.

Pripadnici grupe se sumnjiče za produženo krivično delo nedozvoljen prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi.

Akciju su sproveli pripadnici MUP-a, Direkcije policije – Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Odeljenja za suzbijanje trgovine ljudima i krijumčarenja ljudi.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje od 48 sati u kom roku će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni na saslusanje u Tužilaštvo za organizovani kriminal.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike