Uhapšen lažni proizvođač Bambijevog plazma keksa

Osumnjičeni će sutra biti saslušan u tužilaštvu zbog sumnje da je izvršio krivično delo – neovlašćena upotreba tuđeg poslovnog imena i druge posebne oznake robe ili usluga, rečeno je u tužilaštvu.

D.Č se tereti da je od početka maja do hapšenja, 7. oktobra, u nameri da obmane kupce upotrebio tuđi žig zaštitni znak tako što je kao fizičko lice na opštini Palilula koristio iznajmljeni magacinski objekat u kome je u većoj količini i vrednosti nabavljao mleveni keks i plazmu koje je zatim prerađivao i stavljao u dalji promet i to u pakovanjima od po 300 grama, identičnim pakovanjima proizvođača mlevene plazme "Bambi".

Na taj način je naneo štetu nosiocu autorskog prava "Koncern Bambi" a.d. Požarevac, smatra tužilaštvo.

U zavisnosti od njegove odbrane koju sutra bude izneo pred tužiocem, kao i podataka o njegovoj eventualnoj ranijoj osuđivanosti, uzimajući u obzir sve okolnosti izvršenja krivičnog dela, tužilaštvo će odlučiti da li će sudu biti podnet predlog za određivanje pritvora.

U daljem toku postupka, tužilaštvo će ispitati predstvanika oštećenog i druge svedoke, prikupiti sva obaveštenja i dokaze, nakon čega će biti doneta odluka o daljem toku postupka, poručuju iz tužilaštva.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар