Uhapšen još jedan osumnjičeni da se bavio trgovinom skankom

U jučerašnjoj akciji uhapšeni su M. Š. (1988), N. J. (1990), O. R. (1990), Ž. M. (1977) i B. S. (1977), dok se S. S. nalazio u bekstvu, podseća MUP u saopštenju.

Sumnja se da se ova organizovana kriminalna grupa u dužem vremenskom periodu bavila proizvodnjom i prodajom skanka koji su distribuirali krajnjim kupcima na teritoriji Srbije.

Pripadnici SBPOK-a, u saradnji sa pripadnicima Specijalne antiterorističke jednice (SAJ), i u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, juče su otkrili ilegalnu laboratoriju za uzgoj skanka u veštačkim uslovima prilikom pretresa porodične kuće u Inđiji u podrumskim prostorijama, a uhapšeni su zatečeni u toku branja i pakovanja droge.

Sinhronizovanim pretresima na više adresa, zaplenjeni su oko 80 kilograma skanka, pištolj "magnum 357" sa 49 metaka i dva luksuzna putnička vozila.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, osumnjičenom S. S. određeno je zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Tužilaštvu za organizovani kriminal, navodi se u saopštenju MUP-a.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike