U Kragujevcu zaplenjeni puške, pištolji, karabini i municija

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija Ž. B. (1964) iz Kragujevca zaplenila pet automatskih pušaka, osam pištolja, tri karabina, repliku poluautomatske puške, 247 komada municije različitog kalibra i delove za oružje.

U stanu u kom boravi A. A. (1976) iz Kragujevca, pronađen je pištolj "bereta" i pet metaka u okviru, dok je u stanu Z. Đ. (1981) iz Lapova pronađen pištolj "zastava", sedam metaka u okviru, kao i oko 10 grama marihuane i digitalna vagica.

Uhapšene su tri osobe, a protiv dve podnete i krivične prijave u redovnom postupku, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. 

Protiv Z. Đ. će biti podneta i krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.

Policija je, po nalogu nadležnih tužilaštava, podnela krivičnu prijavu protiv 63-godišnjeg muškarca iz Aranđelovca kod kog je pronašla dva pištolja, kao i protiv 74-godišnjeg muškarca iz Kragujevca kod kog su nađeni patroni za lovačku pušku.

Osumnjičenima A. A., Ž. B. i Z. Đ. je određeno zadržavanje do 48 sati i oni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnim tužilaštvima.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike