Tužilaštvo traži pritvor za vozača koji se tereti da je na Karaburmi udario decu pa pobegao

L. G. je saslušan, a nakon toga tužilaštvo je zatražilo da mu se odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva, budući da je napustio lice mesta, da se nije sam prijavio nakon nezgode već ga je pronašla policija, kao i zbog toga što nema prijavljeno prebivalište na teritoriji Srbije, a adresa prebivališta mu je pasivizirana.

Pritvor je zatražen i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, s obzirom da je više puta osuđivan i to dva puta zbog izvršenja istovrsnog krivičnog dela.

Osumnjičenom L. G. se na teret stavljaju krivična dela – teškog delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i krivično dela nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

Krivičnom prijavom L. G. je stavljeno na teret da je dana 18. jula oko 20.15 upravljajući putničkim vozilom u ulici Marijane Gregoran izazvao saobraćajnu nezgodu kada je vozilom udario i oborio tri pešaka koji su kolovoz ulice prelazili na obeleženom pešačkom prelazu, a zatim je napustio lice mesta, ostavljajući bez pomoći lica čije je povrede prouzrokovao.

U nezgodi su deca S. B. (10) i L. B. (5) koji su prelazila ulicu u pratnji oca zadobila teške telesne povrede, dok je otac M. B. zadobio za sada lake telesne povrede.

U nastavku postupka tužilaštvo će ispitati i oštećene i svedoke, odrediti medicinsko veštačenje kako bi se utvrdio stepen povreda koje su zadobili oštećeni, kao i saobraćajno tehničko veštačenje radi utvrđivanja svih okolnosti pod kojima se dogodila saobraćajna nezgoda.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike