Tužilaštvo traži godinu i po dana zatvora za Numera

Optužnim predlogom zatražilo je od suda da Radivojevića (28) proglasi krivim i osudi na kaznu od godinu i po dana zatvora zbog krivičnog dela nasilje u porodici, kao i da mu izrekne meru bezbednosti zabrane prilaženja i komunikacije sa oštećenom u trajanju od tri godine, saopštilo je tužilaštvo.

Tražilo je i da mu sud produži pritvor u kojem je od hapšenja početkom ovog meseca, jer je sklon agresivnom ponašanju, navodi tužilaštvo i ukazuje da je došlo do saznanja da je on izvršio krivična dela u odnosu na još dve ženske osobe na osnovu čega je formran poseban predmet protiv njega.

Radivojević se optužnim predlogom tereti da je krivično delo izvršio tokom 2020. i 2021. godine zaključno sa 22. oktobrom 2021. godine tako što je u kontinuitetu vršio fizičko i psihičko nasilje nad bivšom vanbračnom partnerkom L. C. (u kom periodu su živeli u zajedničkom domaćinstvu).

Devojka nasilje nije prijavljivala iz straha i jer je, kako navodi tužilaštvo, okrivljeni stalno emotivno manipulisao njom dok su živeli zajedno.

U toku dokaznog postupka tužilaštvo je ispitalo oštećenu i šest svedoka, te je naložilo kombinovano psihološko psihijatrijsko veštačenje okrivljenog, kao i veštačenje oštećene iz koga proizlazi da ona nije sklona konfabulacijama.

Pribavljeni su i drugi materijalni dokazi kao izveštaj lekara i druga dokumentacija za oštećenu, te prepiska putem mobilnih telefona koju su vanbračni partneri imali tokom trajanja vanbračne zajednice, navodi s eu saopštenju.

 

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike