Tužilaštvo traži da se osumnjičena za nadrilekarstvo Olgica Markanović osudi na pet godina zatvora

Proširenim optužnim predlogom one se terete da su teško krivično delo protiv zdravlja ljudi u saizvršilaštvu počinile na štetu još šest pacijenata, pa se sada terete za ukupno 18 oštećenih pacijenata.

U saopštenju tužilaštva se precizira da se proširenim optužnim predlogom Olgica Markanović i Jasmina Tasić terete da su od januara 2020. godine do 6. februara prošle godine salonu "Tayas" izvodile hirurške procedure i to invanzivnom primenom sredstva "O2 No Needle Mesotherapy Beauty Machine – Skin Energy Activation Instrument", uz korišćenje injekcija lokalne anestezije "lidokain-hlorid" koje je davala okrivljena O. M, a zbog čega je 18 pacijenata imalo teške telesne povrede.

Tužilaštvo je predložilo sudu da nakon održanog glavnog pretresa Olgicu Markanović osudi na pet godina zatvora, a njenu pomoćnicu Jasminu Tasić na godinu i po.

Pre proširenja optuženja tužilaštvo je tražilo za Markanovićevu tri godine zatvora, a za Tasić godinu dana.

One se takođe terete da su od 1. maja 2020. godine do 1. marta prošle godine u neregistrovanom "medicinsko-estetskom centru Tayas" u Beogradu u ulici Driničkoj br. 8a neovlašćenom i nepravilnom upotrebnom sredstva "plazma pen" prouzrokovale trajna oštećenja na tretiranim delovima lica oštećenih u vidu dubokih opekotina drugog i trećeg stepena.

Istovremeno su koristile injekcije lokalne anestezije koje nisu odobrene ("lidokain – hlorida"), koje su bile rizične po život oštećenih u slučaju alergijske reakcije, a zbog nepostojanja antišok terapije i edukacije okrivljenih, kao i same primene uređaja "plazma-pen" zbog korišćenja struje.

Markanovićeva je nakon hapšenja na saslušanju u tužilaštvu negirala da se bavila nadrilekarstvom, odnosno medicinskim zahvatima za koje nema licencu.

U svojoj odbrani pred tužiocem ona je tvrdila da su usluge koje je pružala pacijentima bile kozmetičke prirode i da se nije predstavljala kao stručnjak iz oblasti medicine.

Suđenje optuženima se nastavlja u petak.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike