Suđenje za nesreću na Karaburmi, svedočio otac nastradalog dečaka

Na suđenju svedoči M. B., otac dečaka koji je u trenutku nesreće bio sa njim i njegovim mlađim bratom, koji je takođe povređen u nesreći.

M. B. je, za razliku od osumnjičenog tvrdio da su se u trenutku nesreće nalazili na polovini  pešačkog prelaza.

L. G. je na početku suđenja rekao da decu uopšte nije video, već samo čoveka na ivici trotoara kod pešačkog prelaza.

Decu nije video na pešačkom prelazu jer su oko prelaza bila parkirana vozila, tvrdio je tada L. G. kome je sud danas odbio da ukine pritvor.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu optužnim predlogom protiv L. G., od suda traži da ga osudi na jedinstvenu kaznu od 10 godina zatvora zbog krivičnih dela – teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi, kao i meru bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od pet godina.

Ovaj predmet je letos bio u žiži javnosti, jer L. G. prvobitno nije bio određen pritvor, pošto je sudija za prethodni postupak odbio predlog tužilaštva za pritvor.

Međutim, krivično vanpretresno veće suda je usvojilo žalbu tužilaštva i odredilo mu pritvor zbog opasnosti od bekstva i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom roku mogao da ponovi krivično delo.

Zbog prvobitnog puštanja na slobodu L. G. građani su organizovali proteste na Karaburmi, a ministraka pravde Maja Popović je krajem jula inicirala disciplinski postupak pred Visokim savetom sudstva protiv sudije za prethodni postupak koja je odbila da mu odredi pritvor.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар