Suđenje Miroslavu Aleksiću zakazano za 28. decembar

Aleksić će tog dana svoju odbranu iznositi javno na suđenju koje će se tonski snimati.

O prisustvu javnosti tokom svedočenja oštećenih glumica sud će naknadno odlučiti.

One će biti pozvane da svedoče nakon što Aleksić završi sa izlaganjem svoje odbrane, preneo je novinarima Jugoslav Tintor, punomoćnik dve oštećene glumica Milene Radulović i Ive Ilinčić, koje, kako je rekao, mogu da svedoče i u prisustvu javnosti.

Prethodno je danas završeno pripremno ročište koje je bilo zatvoreno za javnost i novinari nisu mogli da mu prisustvuju, ali su najbitnije odluke novinarima preneli Aleksićev branilac i punomoćnici oštećenih glumica.

Tintor je preneo novinarima da je sud odbio većinu dokaznih predloga Aleksićeve odbrane koja je tražila da sud ispita više od 50 glumaca i reditelja na okolnosti Aleksićevog posla kao učitelja glume.

Aleksićev branilac Zoran Jakovljević sa druge strane kaže da je u ovom trenutku morao da predloži sve ove svedoke kako kasnije ne bi izgubio pravo na to, ali nije isključeno da će od nekih odustati u toku suđenja.

Takođe tvrdi da punomoćnici oštećenih prekoračiju svoja ovlašćenja i da se izjašniavaju o stvarima za koja nemaju prava.

Aleksić je na ročište došao iz kućnog pritvora u pratnji svojih advokata. Njegov advokat Zoran Jakovljević rekao je pre ulaska u sud da je njihov "sledeći korak da istraže tokove novca nevladinih organizacija koje fabrikuju afere silovanja".

"Podnećemo krivične prijave", rekao je Jakovljević.

Podršku Mileni Radulović, prvoj glumici koja je Aleksića prijavila za silovanje, dao je jedan nepoznati muškarac koji je nosio transparent sa natpisom "Verujem Mileni Radulović".

Aleksić se na prethodnom ročištu 28. oktobra, kako su preneli advokati, kratko izjasnio da nije kriv.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, Aleksić se tereti za izvršenje dva produžena krivična dela silovanja, dva krivična dela silovanja, jedno produženo krivično delo nedozvoljenih polnih radnji i četiri krivična dela dela nedozvoljenih polnih radnji, na štetu sedam devojaka.

Njega je prva prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo su se optužbama protiv njega pridružile i druge devojke. Zbog sumnje da je seksualno napastvovao pet učenica, Aleksić je uhapšen 17. januara.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар