Sprečeno krijumčarenje „bromazepama“ na Horgošu

"U prvom slučaju je 7. oktobra 2019. godine prilikom kontrole autobusa somborskih registarskih oznaka koji saobraća na liniji Beograd-Frankfurt, zaplenjeno 411 tableta ovog psihoaktivnog leka", kažu iz Uprave carina.

Kutije sa lekovima su tada otkrivene u torbi jedne 49-godišnje srpske državljanke, koja je, kako navode iz Uprave carina, kao i ostali putnici autobusa negirala da sa sobom nosi bilo šta osim ličnog prtljaga.

Iz Uprave carina saopštavaju da je dan kasnije je i kod državljanke Rumunije pronađeno 69 tableta ovog leka čiji je prekogranični promet strogo kontrolisan. 

"Putnica autobusa niških registarskih oznaka koji saobraća na relaciji Aleksandrovac-Salcburg je pored kutija sa lekovima za ličnu upotrebu, čiji promet preko granice nije sporan, u svojoj torbi imala i pomenute tablete ‘bromazepama’", navodi se u saopštenju.

Iz Uprave carina podsećaju da se kao deo ličnog prtljaga mogu unositi ili iznositi lekovi za ličnu upotrebu u količini koja je neophodna za uobičajenu terapiju, a ukoliko je reč o lekovima koji sadrže psihoaktivne kontrolisane supstance putnik je dužan da na zahtev carinskog službenika pokaže dokaz o neophodnosti korišćenja takve vrste lekova u svrhu terapije.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike