Sprečen pokušaj krijumčarenja ultrazvučnog aparata

Aparat je otkriven u kombiju kojim je upravljao Leskovčanin, vozač sa falsifikovanom rumunskom ličnom kartom.

Protiv ovog putnika će, kako je saopšteno iz Uprave carina, biti pokrenut krivični postupak za dva dela – krijumčarenje i falsifikovanje, dok su kombi sa prikolicom i neprijavljeni ultrazvučni aparat zadržani u subotičkoj carinarnici do okončanja tog postupka.

Slučaj je otkriven, pošto je 35-godišnji Leskovčanin carinicima prijavio da prevozi samo polovne stvari garnituru, televizor, merdevine i ledomat, ali su prilikom detaljnog pregleda, carinici u teretnom delu vozila zatekli i neprijavljen ultrazvučni aparat "Logiq 5 Expert" sa tri sonde, za koji je vozač rekao da ga prevozi za prijatelja.

Kada su ga carinski službenici pitali da li poseduje austrijsku boravišnu ili radnu dozvolu, putnik je odgovorio da ima samo rumunsku ličnu kartu, koju im je i pokazao.

Carinici i policajci su ubrzo proverom dokumenata utvrdili da putnik ne samo što vozi neprijavljenu robu, već ima i falsifikovanu ličnu kartu, navodi se u saopštenj.

Dodaje se da on nije imao pravo da upravlja vozilom sa stranim registarskim oznakama, već je morao u redovnom carinskom postupku da prijavi i kombi sa prikolicom.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike