Školsko nasilje u Pećincima, nastavnik udario učenika

Prema saznanjima TV Srem incident se dogodio u prostorijama stručne službe, gde je nastavnik fizičkog vaspitanja, čiji su inicijali I. S., udario trinaestogodišnjeg dečaka koji je nakon toga pao, glavom udario o ćošak ormara i tom prilikom zadobio povrede u predelu glave.

Milijana Srdić, direktorka škole OŠ "Slobodan Bajić Paja" iz Pećinaca, potvrđuje da se u školi desio incident sa elementima nasilja tokom koga je učenik predmetne nastave zadobio posekotinu na čelu od strane nastavnika fizičkog vaspitanja.

"Škola je preduzela sve zakonom previđene mere", naglašava Srdićeva.

Roditelji dečaka nisu želeli da se oglašavaju, iako ih je ekipa TV Srem u više navrata kontaktirala.

Komšije, roditelji druge dece u Pećincima su čuli za incident i osuđuju nasilje.

Postavlja se pitanje šta je povod za nasilno ponašanje, nastavnika fizičkog koji u školi radi manje od jedne decenije.

Da li je tačno da je on zatekao grupu dečaka u školi u radnjama koje nisu dozvoljene, kako se priča u Pećincima ili je nešto drugo po sredi, za sada nije poznato.

Potvrđeno je da je protiv nastavnika pokrenut disciplinski postupak i da je suspendovan.

Stručnjaci smatraju da tolerancija na nasilje i verbalno i fizičko nastavnika na dete treba da bude nula i da je u školi važno učenje ali i da je važna kontrola na agresiju u svakoj relaciji.

"Koliko da nauče nešto isto tako je važno da znaju da se kontrolišu, da ne dođe do eskalacije besa, ljutnje ni kod nastavnika ni kod roditelja ni kod dece. Mi bi trebalo decu da naučimo kako da se kontrolišu, ali više od toga je važnije da mi kao odrasli znamo sami sebe da kontrolišemo", poručuje pedagog Zorica Petrović.

O školskom nasilju u Pećincima obavešteni su svi nadležni organi i očekuje se da će oni utvrditi okolnosti pod kojima se dogodio ovaj incident.

(Radio-televizija Srbije)

1 коментар
  1. Anonimni

    Treba roditelj tog dečaka da uzme motku pa da pokažu tom siledziji od nastavnika.

Напишите коментар