Širi se istraga protiv vračarske kriminalne grupe, tužilaštvo traži pritvor za 16 osoba

Tužilašto za organizovani kriminal saopštilo je da je saslušano 16 lica, nakon čega je sudiji za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu predloženo da se za 32 osobe odredi pritvor.

Pritvor se traži za Nikolu Vušovića (u bekstvu, raspisana međunarodna poternica), Uroša Piperskog (lišen slobode u Portugalu), Nedeljka Todorovića, Daria Đorđevića (nalazi se u pritvoru u Austriji), Luku Cerovića, Aleksandra Miloševića, Aleksandra Naumovskog, Vladana Miketića.

Pritvor se traži i za Darka Maletića, Raša Bana (u bekstvu), Đorđa Kneževića, Iva Bukljaša, Jovana Bošnjaka, Jovicu Sovilja (u bekstvu), Nikolu Kačarevića, Lazara Ilića (nalazi se u pritvoru u Republici Crnoj Gori), Marka Tacića, Miloša Pavlovića (u bekstvu), Nikolu Božilovića.

Tužilaštvo traži da se pritvor odredi i prema Nikoli Milekoviću (u bekstvu), Nikoli Filipoviću (u besktvu), Petru Jevtiću (u bekstvu), Radivoju Jovanoviću (u bekstvu), Rajku Topiću, Stevanu Mandariću, Strahinji Saviću (nalazi se u pritovru u Republici Crnoj Gori), Ivanu Biletiću (u bekstvu), Vojinu Stuparu (u bekstvu), Milošu Andrejeviću (u bekstvu), Aleksandru Ostojiću (u bekstvu), Drašku Nikoliću i Nikoli Vukojeviću.

Ostalih šest lica koji su obuhvaćeni naredbom se već nalaze u pritvoru ili na izdržavanju kazne zatvora u Republici Srbiji zbog izvršenja drugih krivičnih dela. Reč je o Milošu Miljanoviću, Vladimiru Kovačeviću, Vuku Ursulovu, Marku Drakuli, Milošu Raičeviću i Filipu Grujiću.

Tužilaštvo za organizovani kriminal sprovodi istragu zbog osnovane sumnje da su pripadnici ove organizovane kriminalne grupe čiji su organizatori Nikola Vušović i Uroš Piperski, u periodu od početka 2019. do 11. novembra 2022. godine iz koristoljublja i drugih niskih pobuda na podmukao način lišili života sada pokojne Aleksandra Šarca, Aleksandra Halabrina i Dragan Ristića, i pokušali su da liše života Samira Divljanovića, Miloša Nilovića, Andriju Zarića, Arsenija Stefanovića i sada pokojnog Lazara Vukićevića.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike