Šest godina zatvora za silovanje devojke u Pinosavi

On je zbog krivičnog dela silovanje osuđen na pet i po godina zatvora, a u kaznu mu je uračunata ranije izrečena kazna za drugo delo godinu dana zatvora pa je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od šest godina.

Ljubisavljević, koji je navodno radio kao stolar u nekim manastirima, žrtvu je presreo kada je izašla iz autobusa, stavio joj nož pod vrat i odvukao u napuštenu kuću.

Kako su mediji ranije pisali, mladić devojke, koji je s njom bio na telefonskoj vezi pred sam napad manijaka, obratio se policiji za pomoć.

Osumnjičenog su uhapsili pripadnici Policijske stanice Beli Potok pošto su opkolili kuću i upali unutra. 

Mediji su takođe pisali da je Ljubisavljević, povratnik u izvršenju krivičnih dela, kao i da je ranije odslužio kaznu od 13 godina zatvora zbog ubistva. 

U obrazloženju presude Apelacionog suda navodi se da je prvostepeni sud pravilno cenio sve okolnosti koje su od uticaja da krivična sankcija bude pravilno odabrana i njena visina pravilno odmerena. 

Od olakšavajućih okolnosti za Ljubisavljevića sud je cenio njegovo loše zdravstveno stanje, kao i njegovu životnu dob.

Od otežavajućih okolnosti sud je imao u vidu upornost prilikom izvršenja dela, njegov raniji život i činjenicu da je stariji čovek dok oštećena ima svega 26 godina, "te da je na ovaj način još u relativnoj mladosti na njen život bačen ožiljak".

"Apelacioni sud nalazi da će se jedinstvenom kaznom zatvora od šest godina u potpunosti ostvariti svrha kažnjavanja, da će ta kazna uticati na okrivljenog da više ne vrši krivična dela, kao i da je ta kazna nužna, ali i dovoljna mera krivično-pravne zaštite, srazmerno težini izvršenog krivičnog dela, stepenu krivice okrivljenog, jačini povrede zaštićenog dobra, okolnostima pod kojima je delo izvršeno, ličnosti okrivljenog, kao i njegovim ličnim prilikama", naveo je Apelacioni sud.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike