Sava Knežević, maser iz Batajnice, negira otpužbe za nadrilekarstvo

Knežević se tereti za krivična dela neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću i produženo krivično delo – teška dela protiv zdravlja ljudi, kao i za prevaru i falsifikovanje isprave, dok se njegovoj majci stavlja na teret ista dela u pomaganje u prvom krivičnom delu.

Tužilaštvo je za Kneževića predložilo kaznu od osam i po godina zatvora i novčanu kaznu od 800.000 dinara, dok je za majku tražilo godinu dana kućnog zatvora.

U uvodnoj reči, tužilac je pored ostalog danas naveo da će tražiti veštačenje kao i reprodukciju snimka na kojem se vidi kako Knežević "vrši tu delatnost".

Njegovi advokati su odbacili navode optužnoce, tvrdeći da će dokazati da se nije radilo sve tako kako je opisano u optužnici.

Kao glavnog svedoka predložili su Valerija Montana, osnivača akademije za estetsku hirurgiju iz Italije, gde se navodno Knežević školovao, a tražili su i da se obavi komisijsko veštačenje oštećenih pacijenata jer se ne slažu sa sadašnjim nalazima.

Prema optužnom predlogu tužioca, Knežević se u neregistrovanoj ordinaciji "Dr Sauvage" na Terazijama, od 2. januara prošle do 8. aprila ove godine, za novčanu naknadu bavio pružanjem medicinskih usluga bez odgovarajuće stručne spreme i licence za rad.

Tvrdi se da je izvodio liposukcije, transfere masti, korekcije usana, prikrivajući od pacijenata činjenicu da nije stručno osposobljen za pružanje ovih medicinskih usluga i izvođenje medicinskih zahvata.

Tužilaštvo navodi da je reč o sedam pacijenata.

Nakon toga, kako se navodi, pacijentima je izdavao medicinske izveštaje sa propisanom terapijom – lekovima bez pečata i sa lažnim brojem licence, za dogovorenu naknadu.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар