Rebić: Porodica Đokić ubijena verovatno iz koristoljublja

Vladimir Rebić je istakao da je tročlana porodica Đokić, Goran (57), njegova supruga Gordana (56) i njihova ćerka Lidija (25), najverovatnije oteta od strane jednog ili više lica i ubijena.

"U ovom trenutku ne znamo na koji način su lišeni života, ali znamo da su nakon ubistva njihova tela preneta na drugu lokaciju i spaljena", izjavio je Rebić u za TV Tanjug.

Ukazao je da je pregledom snimaka sa sigurnosnih kamera ustanovljeno da je porodica Đokić nakon posete majci Gorana Đokića bila oko 20 časova u selu Moravac, ali oni nisu krenuli ka svojoj kući u Aleksincu već prema Žitkovcu.

Rebić je predočio da su Đokići oteti u selu Moravac, da su potom ubijeni i da su sa mesta ubistva odvezeni na drugu, nepristupačnu lokaciju, sa gustom vegetacijom, na kojoj su njihova tela spaljena, a posmrtni ostaci sakriveni ispod otpada.

"Nestanak porodice Đokić je prijavljen u utorak 18:45 i objektivno potraga je trajala samo tri dana, jer mi smo njihova tela pronašli već u subotu ujutru. Ubica je primorao Gorana Đokića da siđe sa asfaltnog puta i da nastavi da se kreće po nasipu uz Južnu Moravu. Ubica je nakon zločina nastavio kretanje nasipom i došao do sela Tešac i tu ga je kamera snimila kada je prešao most i s druge strane Južne Morave, opet u gustom šipražju, zapalio automobil porodice Đokić", objasnio je Rebić.

Dodao je da je ubica pokušao detaljno da isplanira zločin i ističe da je policija iz razgovora sa porodicom i prijateljima Đokića saznala da oni nisu imali nikakvih problema ili sukoba.

"Mi pretpostavljamo da je motiv ubistva koristoljublje", zaključio je direktor policije Vladimir Rebić.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар