Razbijena kriminalna grupa u Španiji i Srbiji, uhapšeno 27 osoba

Tokom prethodnih meseci od ove kriminalne grupe oduzeto je 330 kilograma marihuane čija se vrednost procenjuje na oko 1,6 miliona evra.

 "Upravo je završena policijska akcija koju je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije sprovodilo zajedno sa španskom, francuskom, italijanskom i nemačkom policijom. U ovoj akciji, koja je trajala prethodnih nekoliko meseci uhapšeno je više osoba i zaplenjeno oko 330 kilograma narkotika, pre svega na teritoriji Španije", precizirao je Stefanović. Ministar je naveo da je među uhapšenima 14 državljana Srbije i dodao da srpska policija nastavlja rad na ovom slučaju, detaljno sagledavajući sve ostale kriminalne grupe koje mogu biti povezane sa ovim osobama.

"Ovo je bila akcija u kojoj je Srbija imala značajnu ulogu i želimo da budemo jedna od vodećih policijskih snaga Evrope, koja ulaže sve više resursa u borbu protiv organizovanog kriminala i narkotrafikinga. Za nas je važno da da zajedničkim radom sa regionom i Evropom sprečimo da droga dolazi do naše dece", zaključio je Stefanović.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike