Produžen pritvor Goranu i Stefanu Džoniću

Pritvor im je produžen za još 30 dana jer je za krivično delo koje im se stavlja na teret zaprećena kazna zatvora preko 10 godina, a način izvršenja ili težina posledice krivičnog dela su doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, rečeno je za Tanjug u tom sudu.

Tim rešenjem je sud odbio i predlog branioca Stefana Džonića za ukidanje pritvora, kao neosnovan.

Goran Džonić je optužen za teško ubistvo, a njegov sin da mu je u tome pomogao, dok su obojica optuženi i za krivično delo nedozvoljeno nošenje oružja.

Sud je pre dva dana, po drugi put, tužilaštvu vratio optužnicu i doneo naredbu da tužilaštvo u roku od tri dana donese naredbu o dopuni istrage protiv Stefana Džonića.

Optužnica je već jednom vraćena tužilaštvu zbog otklanjanja formalnih nedostataka, nakon čega je opet predata sudu 9. maja na potvrđivanje.

Goran i Stefan Džonić se terete za ubistvo Gorana (57), Gordane (56) i njihove ćerke Lidije (25), 26. septembra 2021. godine.

Istraga u ovom slučaju bila je sprovedena i protiv braće Milošević Aleksandra i Kostadina, drugog Džonićevog sina Milana, ali su oni nedavno pušteni iz pritvora.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike