Pritvor za dvoje zaposlenih u Opštini Novi Beograd

Portparolka suda Bojana Stanković precizirala je za Tanjug da je sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, prema N. J. i M. Š. odredio pritvor do 30 dana zbog postojanja opasnosti da će ometati istragu uticanjem na svedoke i opasnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Protiv ovog rešenja dozvoljena je žalba u roku od tri dana od prijema pismenog otpravka rešenja krivičnom vanraspravnom veću Višeg suda, dodala je Stankovićeva.

Osumnjičenima N. J. i M. Š. se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela primanje mita u saizvršilaštvu.

Istragom je obuhvaćen i S. Z. za kog tužilaštvo nije tražilo pritvor, tako da će se u daljem toku krivičnog postupka braniti sa slobode.

Prema saopštenju policije u subotu, službenici opštine Novi Beograd N. J. (1962) i M. Š. (1976) su preko S. Z. (1966) i još jednog posrednika, zahtevali od investitora bespravno sagrađenog objekta novčani iznos od 10.000 evra, kako bi u okviru svojih službenih ovlašćenja izvršili službenu radnju koju inače ne bi smeli da izvrše i tako omogućili nastavak izgradnje tog bespravnog objekta.

Oni su od posrednika primili novac u iznosu od 3.500 evra, što je bio deo dogovorene nadoknade, kako ne bi sprečili nastavak gradnje objekta.

Takođe, protiv još dve osobe, koje se sumnjiče za davanje mita, podnete su krivične prijave u redovnom postupku.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike