Priština, nastavljeno saslušanje svedoka u slučaju Duška Arsića

Tužilac je saslušavao drugog svedoka koji je izjavio da uopšte ne poznaje osumnjičenog Duška Arsića, niti je bilo kada čuo za njega, prenela je RTS-u Arsićev branilac, advokatica Jovana Filipović.

Sud je 5. januara Arsiću produžio pritvor a kao razlog navedeno je da je on do sada bio u bekstvu.

"Tvrdnje tužilaštva i suda su očigledno neosnovane, jer kao što je već napomenuto, Arsić ima prebivalište u opštini Gračanica, par puta mesečno se kretao izvan KiM i nikada nije imao bilo kakvih problema", navela je Filipovićeva nakon saslušanja drugog svedoka.

Arsić je uhapšen 8. decembra na punktu Jarinje zbog navodnog krivičnog dela ratnog zločina počinjenog 1999. godine u selu Butovac na Kosovu. Uhapšen je nakon što je došao da reši probleme oko uzurpirane imovine u selu Matičane kod Prištine u prisustvu dvoje maloletne dece.

Sredinom decembra prošle godine saslušan je Artan Krasnići koji je tužio Arsića.
Filipovićeva je tada rekla da je Krasnići davao kontradiktornu izjavu u odnosu na onu koje je prvobitno davao u policiji.

"Dakle, menjao je svoje iskaze i mi kao odbrana sumnjamo u celokupan predmet i nadamo se da će tužilac sprovesti istragu najbolje moguće, jer jedino dobra istraga u ovom slučaju može pokazati da je Duško zaista nevina osoba koja je neosnovano u pritvoru", istakla je Jovana Filipović.

Filipovićeva je podsetila da je Duško Arsić podneo tužbu zbog uzurpacije svoje imovine, te da je nakon toga uhapšen.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike