Prijava protiv vozača koji je udario u autobus kod Umke, kako je došlo do udesa

Od šest putnika jedan je zadobio teže povrede, kao i vozač autobusa. Oni su zbrinuti u Zdravstvenom centru u Obrenovcu, imaju prelome i nisu životno ugroženi, javlja reporter RTS-a.

Protiv vozača teretnog vozila koje se jutros na obrenovačkom putu sudarilo sa putničkim autobusom biće podneta krivična prijava zbog izazivanja opasnosti u javnom saobraćaju, potvrđeno je Tanjugu u MUP-u. 

Znaju se detalji saobraćajne nezgode koja se dogodila oko 9 sati. Vozač kamiona je zadnjim delom prikolice udario u prednji deo autobusa sa vozačeve strane. Od siline udarca autobus je uleteo u jarak. Ceo prednji deo autobusa je potpunio uništen.

Reč je o autobusu koji je 2017. godište i koji je tehnički pregled prošao u junu, kao i redovan pregled jutros, pre nego što je izašao jutros na trasu.

Prema Sekretarijatu za saobraćaj Grada Beograda ove godine dogodilo se više od 1.400 saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovala vozila javnog prevoza. U skoro 1.300 načinjena je samo manja materijalna šteta.

Bilo je ove godine povređenih i nastradalih. Pre godinu dana u Prvomajskoj ulici u Zemunu vozač na liniji 18 uhvatio je zadnjim vratima nogu dečaka stargo četiri godine, nastavio da vozi, a dečak je od zadobijenih povreda preminuo.

Druga nezgoda dogodila se u maju, kada je autobus na liniji 26 udario u autobus gradske čistoće. Tada je povređeno sedam putnika.

Možda najveća saobraćajna saobraćajna nezgoda dogodila se na Zelenom vencu 2015. godine kada je povređeno 28 ljudi.

(Radio-televizija Srbije)

Пошаљи коментар
Најновије из рубрике