Prevarantu četiri i po godine zatvora i novčana kazna

Kako se navodi u saopštenju Specijalnog suda, novčanu kaznu je dužan da plati u roku od tri meseca, od dana pravosnažžnosti presude, pod pretnjom prinudnog izvršenja.

Presudom je naloženo i da mu se oduzme imovinska korist pribavljena izvršenjem krivičnih dela, pa je obavezan da na račun budžeta Republike Srbije uplati iznos od 15,8 miliona dinara u roku od 15 dana od dana dostavljanja pravnosnažne presude.

Ovo je prvostepena presuda na koju postoji pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu.

Đoković se tereti da je zajedno sa ranije osuđenim Dejanom Femićem i Bogdanom Bogdanovićem tokom septembra 2015. godine prevarom od vlasnika tri menjačnice "Pan" d.o.o, "Studio eksterni" i "Alvađo" d. o.o. u Beogradu, kupio 395.755 evra, a njima predavao imitaciju dinarskih novčanica.

Oštećene menjačnice presudom su za ostvarivanje imovinsko-pravnog zahteva upućene na parnicu.

Femić i Bogdanović su ranije sa Tužilaštvom za organizovani kriminal ranije zaključili sporazume o priznanju krivičnog dela.

U saopštenju Tužilaštva za organizovani kriminal koje je zastupalo optužnicu, precizira se da je Bogadanović je sklopio sporazum na jedinstvenu kaznu u trajanju od dve godine i pet meseci i novčanu kaznu od dva miliona dinara, a Dejan Femić na tri godine zatvora i novačnu kaznu takođe od dva miliona dinara.

Svi su osuđeni zbog udruživanja radi vršenja krivičnih dela i prevare.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike