Preševo, zaplenjena droga u bunkeru kamioneta

Droga je otkrivena u kamionetu slovenačkih registarskih oznaka kojim je 47-godišnji Beograđanin, inače dvojni državljanin Slovenije i Srbije, putovao iz Republike Severne Makedonije ka Sloveniji.

Prazan kamionet predviđen za prevoz lakog tereta pristigao je oko podneva na teretni terminal prelaza Preševo, gde ga je carinik izdvojio za detaljnu kontrolu na carinskom skeneru.

Slika sa skenera je ukazala na nepravilnosti u podu vozila, zbog čega je ono podvrgnuto detaljnom pregledu u, za to specijalno namenjenom, objektu na prelazu.

Tajni bunker koji se nazirao na snimku sa skenera bio je dobro zakamufliran, što je, kako se navodi, ukazalo na to da su ga napravili profesionalni krijumčari.

Carinici su pronašli specijalnu bravicu posebne pregrade u podu vozila, i otkrili da postoji prostor koji se otvara daljinskim upravljačem koji vozač nije imao kod sebe.

Zato su službenici morali da upotrebe specijalni alat kako bi ga otvorili i tada su se pronašli pakete pune narkotika za koji se osnovano sumnja da je reč o marihuani.

U saopštenju Uprave carine navodi se da je vozač službenicima rekao da je zadužen da preveze kamionet sa skrivenim tovarom do Beograda, gde će ga sačekati primalac robe kod koga se i nalazi daljinski upravljač za otvaranje tajnog bunkera.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike